Anasayfa

Roma Gezi Rehberi Blog

Roma Alışveriş Rehberi

Mart 21, 2013 by Roma Gezi Rehberi

Roma alışveriş denince akla gelen dünya kentlerinden biridir. Kültür, sanat, tarih, din gibi konularda dünyaca tanınmış olan bu şehir dünya modasına yön veren ünlü markaları ve mağazalarıyla da nam salmıştır. Roma’da alışveriş yapılabilecek bölgeler şehrin hemen her yerinde mevcuttur. Ne aradığınıza, hangi fiyat aralığında bir bütçeye sahip olduğunuz ve hangi kalitede ürün satın almayı planladığınıza göre değişen bölgeler vardır.

Via del corso mağazaları, Roma’te alışveriş yapmak isteyen ziyaretçilerin ilk uğraması gereken adreslerdendir. Şehrin dışına gitmeden, outlet aramadan kaliteli ve markalı ürün bulabilmek için bir fırsat. Yılın 12 ayı değişik indirimleri olan bu cadde’de butik arıyorsanız şehrin Merkezinde bulunan bu yere uğramak gerekir.

Ana alışveriş noktaları via del Corso, via Condotti ve via Cola di Rienzo’da bulunmaktadır. En güzel tasarım ürünleri via Cola di Rienzo’da bulunurken via del Corso fiyat seçeneği açısından daha uygun seçenekler sunmaktadır. Via del Tritone, Piazza Campo de’ Fiori ve Pantheon daha uygun fiyatlı ürünlerin bulunabileceği yerlerdir. Bazı ürünler kalite açısından taşıdığı markayı yansıtmamaktadır. Bu konuda dikkatli olmanız tavsiye edilir.

Via Condotti’yi alışveriş yapılabilecek popüler yerlerden biri yapan başka bir husus haute cuture adı verilen akımı yansıtan ürün satışının burada yoğun olarak yapılmasıdır. Burada ayrıca Gucci, Armani, Dior, Valentino, Hermes gibi dünya moda devi markaların mağazaları bulunabilir. Via Condotti’ye bağlı olan Frattina, via del Babuino, via Borgognona ve İspanyol Merdivenleri civarındaki ara sokaklarda da butik tarzı yerler bulunabilir.

Via Margutta, Campo Marzio bölgesinde yer alan küçük bir caddedir. Sanat galerileri, restoranları ve antikacıları ile ünlü olan bu sokakta alışveriş yapılabilecek yerler de mevcuttur.

Roma Alışveriş Merkezleri

La Rinascente:

La Rinascente 1887 yılında açılmıştır ve Roma’nın ilk alışveriş merkezidir. Bu alışveriş merkezinde Burberry, Cachare, Class, Roberto Cavalli, Diesel, Bulgari, Dior, Dolce & Gabbana, Lancome, Lacoste, Tommy Hilfiger gibi birçok dünya devi marka bir arada bulunabilir.

Euroma2:

Eğer vaktinizi büyük alışveriş merkezlerinde harcayıp her şeyi tek çatı altında bulmak istiyorsanız Euroma2 230 kadar mağazası ile Roma’da alışveriş için gidilebilecek bir yerdir. Buraya gitmek için metro B hattını kullanıp EUR Fermi ya da EUR Palasport duraklarında inebilirsiniz.

Roma Est:

220’den fazla mağazası ve bir tiyatrosu ile ilgi çeken bir alışveriş merkezidir. Bata, Benetton, Calzedonia, H&M, Yamamay, Bassetti, Re Sole, Kasanova, Fergie, Limoni gibi birçok marka burada bulunabilir. Otobüs ile 055 ya da 314 numaralı hatlar, tren ile Ferroviaria FM2 treni ile buraya gelinebilir.

Sokak Pazari : Porta Portese

Porta portese Roma’nın en büyük sokak pazarıdır. Roma’da Tiber nehrinin karşı kıyısında, Porta Portese denilen, eski surlardan kalma bir kapının hemen dışarısındaki alanda sadece Pazar Günleri kurulan bir pazar Avrupa’nın da en ünlü pazarlarından biridir. Giyim, antika gibi geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Özellikle aradığınız şeyler varsa erken saatlerde gitmeniz tavsiye edilir. Sabahın 5:00'inde kuruluyor, öğleden sonra 14:00'te toplanıyor.

İndirimler:

Roma’da Indirimler yılda yazın ve kışın olmak üzere altışar hafta süren iki dönem oluyor. Kış indirim sezonu genellikle yılbaşını takip eden hafta başlayıp, şubat ayı ortasına kadar devam ediyor. Yaz indirimi ise Haziran ile Temmuz ayı arasındaki dönemde gerçekleşiyor. Fiyatlar altı hafta süresince aşamalı olarak düşürülüyor. Büyük moda devlerine ev sahipliği yapan Roma’da bu dönemde yüzde 70 varan indirimlerden yararlanabilirsiniz.


Email: İletişim formumuzu kullanarak bize ulaşabilirsiniz.
(4 çalışma saati içerisinde cevap veriyoruz)


Vera Event

Siz sadece gözünüzü kapatıp hayal edin, gerisini en ince detayına kadar biz organize edelim.

İzleyin

İletişim formumuzu kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

İletişime geçin
Bize Ulaşın

Telefon: 388.835.0900
(Pazartesi-Cuma 9:00 am – 06:30 pm CET)

Email: İletişim formumuzu kullanarak bize ulaşabilirsiniz.
(4 çalışma saati içerisinde cevap veriyoruz)