Anasayfa

Roma Gezi Rehberi Blog

İtalyan mutfağı

Nisan 27, 2013 by Roma Gezi Rehberi

Roma, ünlü çeşmeleri, parkları, heykelleri, herkesi kendisine hayran bırakacak güzellikteki meydanları, bir zamanlar gladyatorlere, sayısız savaş gösterilerine ev sahipligi yapmış devasa kolezyumuyla, tarihi , arkeolojik dokusuyla geçmişten günümüze gelmiş yaşanılası ve 2800 yıllık gecmişiyle insanların aklında sonsuz şehir diye yer yetmiş şaşırtıcı güzellikte bir şehirdir.

Roma’nın ünlü Fontana di Trevi (Aşk Çeşmesi) sine gidip geleneğe uygun olarak omzunuzun üzerinden suya para atmak, Coloseum’da dolaşıp geçmişe yolculuk yapmak, Roma Forumun’dan Capitolini tepesine çıkıp Roma’nın kuruluş hikayesini dinlemek , Her bir meydanda Bernini’nin eserlerini görmek,Aventino tepesine çıkıp güzelim Roma’yi izlemek, bir akşamüstü İspanyol merdivenleri’nde Gün batımı , Trastevere’nin rengarenk sokaklarında dolaşmak,Roma seyahati sırasında karşınıza çıkacak Sokak sanatçıları, müzisyenlere zaman ayırmadanda olmaz, Roma’ nın nefes kesici güzellikleri saymakla bitmeyecek kadar çok. Bir de işin gurme kısmı var ki italyan mutfaginin müdavimi oluyorsunuz.

İtalya denince akla gelen ilk yiyecek kuşkusuz ki pizzadır. İtalyan pizzasının orijinali domates, mozarella ve fesleğen ile yapılan margharitadır.Bu pizza 1889 yılında italyan kraliçesi margherita di savoia için, napoli'li pizza ustası raffaele esposito tarafından hazırlanmıştır. İncecik hamur üzerine yayılmış domatesin kırmızısı, peynirin beyazı ve fesleğenin yeşili önünüzde İtalyan bayrağının renklerini sergilerken bu lezzetin hayranı olmamanız düşük bir ihtimaldir. Hernekadar modern pizzanin çıkış yeri Napoli olsada en az Napolideki güzel pizzaların tadına Roma’da hemen her köşe başındaki pizzerialarda yada restoranlarda lezzetli italyan pizzalarının tadına bakabilirsiniz. Roma’da Napolideki kadar güzel bir pizza yemek istiyorsanız benim ilk tercihim Pizzeria Baffetto, 2 şubesi var. Biri Via del governo vecchio üzerinde yani Navona meydanından nehir yönüne doğru giderken. Diğeri ise Piazza del teatro di pompeo üzerinde. Yani Campo dei Fiori yakınlarında. odun ateşinde pizza pişiren bu restaurant gayet salaş ve ucuz bir yer. Ama herzaman onunde sıra olduğuda bir gerçek.

İtalyan mutfagı denince akla gelen ikinci unlu bir yiyecekte elbette Makarnadir. Bugün tüm italya’da hemen her şehrinde birbirinden lezzetli, değişik soslarla sunulan makarnaları bulmak mümkün. Spaghetti, Fettuccine, Penne, ravioli, lasagna. Trastevere yakinlarinda gayet şık ve italyanlarin müdavimi olduğu restaurantlarda lezzetli italyan şarabı ve permesan peyniri eşliginde makarnanızın tadını çıkarabilirsiniz.

Ve elbette Tiramisu.. İtalyan pizzasi ve makarnasından sonra kendinize bu ismi “Beni neşelendir!” Anlamına gelen İtalyan tatlısını armağan etmeyi deneyin, pişman olmayacaksınız.Tabi Roma’da en iyi tiramusuyu nerde yerim diye düşünüyorsaniz yolunuz Pompi’den geçicek demektir .San Giovanni yakınlarinda Via cassia caddesinde bulunan bu pastanede en güzel tiramusuyu yiyeceginizden emin olabilirsiniz.

Bir’de Roma’ya gelip de gelato (dondurma) yemeden dönerseniz kendinize çok büyük bir kötülük yapmış olursunuz. İster yaz olsun ister kış mevsimi, hemen hemen her sokak başında karşınıza çıkan ufak dükkanların içinde bunca farklı lezzetin nasıl bir araya geldiğine şaşıracak, kendinizi günde birkaç kez dondurma yerken bulacaksınız. Önerilerim, San crispino, Giolitti ve Old bridge.

Pizza, makarna, tiramisu, dondurma, Bunca şeyi yedikten sonra üzerine kahve içmemek olmaz değil mi? O zaman imdadınıza muhteşem lezzette ve envai çeşitte İtalyan kahvesi yetişecek; espresso, cappuccino, machiato, ristreto, americano, cafe latte, shakerato, freddo, granita..  Buona apetito.


Email: İletişim formumuzu kullanarak bize ulaşabilirsiniz.
(4 çalışma saati içerisinde cevap veriyoruz)


Vera Event

Siz sadece gözünüzü kapatıp hayal edin, gerisini en ince detayına kadar biz organize edelim.

İzleyin

İletişim formumuzu kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

İletişime geçin
Bize Ulaşın

Telefon: 388.835.0900
(Pazartesi-Cuma 9:00 am – 06:30 pm CET)

Email: İletişim formumuzu kullanarak bize ulaşabilirsiniz.
(4 çalışma saati içerisinde cevap veriyoruz)